ЗА НАС

Фабрика за производство на дрвени буриња

Барик 1873 е фабрика која се наоѓа во селото Велика Дренова во близината на Трстеник и се занимава со производство на дрвени буриња од 50 до 5000 литара а како посебен производ се издвојува дабово барик буре.

Своите корени се врзани за втората половина на 19. век, поточно 1873 година.  Искуството од работилницата е пренесувано од колено на колено кое денеска гарантира квалитет и сигурност на нашите дрвени буриња.

Производството и машините се современи и подигнати на повисок ниво, како би се задоволила потребата на нашите купци. Специјализирани сме за производство на барик буриња кои се изработуваат од најквалитетен даб китњак (sessile oak).

Во нашиот асортиман на производство имаме дрвени буриња од 50 до 5000 литара, барик буриња , буриња за вино, буриња за ракију, бочви за вино, бочви за ракија и други дрвени садеви.

Квалитетот на бурањата го потврдува како повеќевековната традиција така и големиот број на задоволни купци на нашиот и странскиот пазар. Наше барик буре представува единствено парче на уметност и технологија, совршен склоп на фино обработени даски, мазна површина и тостирана внатрешност спремно да го обогати вашето вино и ракија.

Нашата работна филозофија е одредена со неговата мисија и визија, а наједноставно можеме  да а дефинираме како производство на висококвалитетни дрвени буриња со цел на задоволство на потрошачите.